Biešu salāti ar siļķi “Gandrīz kažokā”. + Vēl trīs interesantas salātu idejas!

Zivis lieliski sader ar saldenajām vārītajām bietēm un ābolu skābumiņu, savukārt marinēti sīpoli piešķir pikantas notis. Turklāt ļoti skaisti izskatās!

Sastāvdaļas

2–3 bietes

1–2 burkāni

3 olas

1 sīpols

1 tējkarote vīna vai ābolu etiķa

Šķipsniņa sāls

Trešdaļa tējkarotes cukura

2 sālītas siļķes filejas

2 āboli

Majonēze pēc garšas

Pagatavošana

1․ Bietes novāra gatavas aptuveni 2 stundas, burkānus —25 – 30 minūtes, olas — 10 minūtes. Atdzesē un nomizo.

2․ Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Saliek bļodā. Pievieno etiķi, sāli, cukuru. Samaisa un atstāj uz 10 – 15 minūtēm.

3․ Zivis, olas, ābolus, burkānus un vienu bieti sagriež nelielos gabaliņos. Visu sajauc ar sīpoliem un majonēzi.

Izmanto skābus vai saldskābus ābolus.

4․ Liek salātus traukā. Otru bieti sagriež plānās šķēlītēs un liek salātos tā, lai to forma atgādinātu ziedu ar
ziedlapiņām.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Marinēta siļķīte, gatava dienas laikā. Ļoti garšīgi!

Burkānu un seleriju salāti ar rozīnēm. + Vēl piecas svaigu salātiņu idejas!

Salāti “Kraukšķis” ar čipsiem, tomātiem un žāvētu vistiņu

3 svaigu un vieglu salātu receptes vasarai: ar cigoriņiem, dīgstiem un tunci. Iesaka Lolita Neimane

Leģendārie salāti “Trio”. Reiz tos dēvēja par “latviešu salātiem”!

Pievienot komentāru