Torte “Putna piens”. Maigs biskvīts, maigs krēms, vilinoša šokolāde!

Maigi biskvīti, mutē kūstošs krējuma suflē un plāna šokolādes glazūras kārtiņa. Pēc pirmā kumosa šo desertu aizmirst ir neiespējami.

Saglabā recepti un padalies ar draugiem!

Sastāvdaļas biskvītiem

140 g miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
100 g sviesta
100 g cukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
2 olas

Sastāvdaļas suflē

200 g sviesta
100 g iebiezināta piena
150 ml ūdens
10 g agara ar želēšanas spēku 900 vienības
6 olu baltumi
Šķipsniņa citronskābes
400 g cukura

Sastāvdaļas glazūrai

110 g tumšās šokolādes
60 g sviesta

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Uz divām pergamenta papīra lapām uzzīmē pa aplim 20 cm diametrā, vienu no lapām ieklāj formā.

2․ Izsijā miltus un cepamo pulveri.

3․ Ar mikseri sakuļ sasildītu sviestu, cukuru un vaniļas ekstraktu gaisīgā, gaišā masā.

4․ Nepārtraucot kult, pa vienai pievieno olas.

5․ Sviesta un olu masai pievieno miltus un cepamo pulveri, visu sajauc.

6․ Pusi mīklas vienmērīgi sadala pa uzzīmēto apli. Cep biskvītu sakarsētā cepeškrāsnī 8–10 minūtes. Pēc tam nomaina papīru un tieši tāpat izcep otru biskvītu.

Biskvītu gatavību var pārbaudīt ar zobu bakstāmo. Vienkārši iedur to mīklā: ja biskvīts gatavs, kociņš
paliks sauss.

7․ Siltos biskvītus apgriež tā, lai diametrs būtu precīzi 20 cm. Pēc tam pilnībā atdzesē.

8․ Krēmam ar mikseri sakuļ sasildītu sviestu un iebiezināto pienu. Noliek sviesta krēmu malā, bet ne
ledusskapī.

9․ Aukstā ūdenī liek agaragaru, liek maisījumu uz nelielas uguns un lēni sasilda. Vienlaicīgi ar
mikseri bļodiņā sāk kult olas baltumus ar citronskābi.

10․ Kad agaragara granulas pilnībā izšķīdušas, bet masas konsistence sāk atgādināt līmi, pievieno tai
cukuru un samaisa.

11․ Nepalielinot uguni, sagaida, līdz cukurs izkusis. Samērcē silikona otiņu ūdenī un izberž katla
maliņas tā, lai nepaliktu pielipuši cukura graudiņi.

12․ Kad cukurs izšķīdis, palielina uguni, ļaujot sīrupam uzvārīties, un vāra, kamēr tas sakarsis līdz
110–112 grādiem.

Ja nav virtuves termometra, pārbauda sīrupu pēc 4–5 karsēšanas minūtēm: tam jānotek no karotes biezās lāsēs, bet beigās jāizstiepjas kā tievam diegam.

13․ Pārliecinās, ka baltumi sakulti stingrās putās. Neizslēdzot mikseri, tievā strūkliņā tiem lej klāt karsto sīrupu. Jācenšas netrāpīt uz slotiņas.

14․ Kuļ masu vēl 3–4 minūtes: tai jākļūst blīvākai un jāpieaug apjomā. Neapstājoties, pa daļām pievieno sviesta krēmu. Kad suflē kļuvis viendabīgs, izslēdz mikseri.

15․ 22 cm formas apakšu un sānus izklāj ar pārtikas plēvi. Liek formā vienu no biskvītiem, virsū ātri liek pusi siltā suflē, izlīdzina, liek otru biskvītu un atlikušo suflē. Torti izlīdzina un liek uz 2 stundām ledusskapī.

Ērtāk izmantot nevis pārtikas, bet blīvu acetāta plēvi. To var iegādāties konditoru veikalos.

16․ Glazūrai mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar sviestu. To paveic vairākos piegājienos, uzmanīgi maisot, lai šokolāde nesadalītos kārtās. Glazūru nedaudz atdzesē.

17․ Ar atdzisušo šokolādi pārsedz tortes virsu. Virsmu izlīdzina un liek torti ledusskapī vēl uz 1 stundu.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Slavenā Švarcvaldes torte ar šokolādi un ķiršiem. Recepte no pasaules zelta fonda

Plānā biskvīta torte ar vārīto un sviesta krēmu “Grēcīgais mirklis”

Kafijas torte “Svētdiena”. Ļoti vienkārši pagatavot!

Pievienot komentāru